Marilla tallin kantatamma

marilla
Marilla on vaihtanut omistajaa Teivon huutokaupassa toukokuussa 1983. Vasemmalla Kari-Markku Karjalainen, ja oikealla myyjän edustajat Adolf Valentin ja Valde Valentin.

Kara-tallin historia alkaa oikeastaan lämminverivarsasta nimeltä Green Major. Se oli 1981 Ravivalmentajat ry:n arpajaisvoittona, joka osui siihen asti hevosettomalle Kari-Markku Karjalaiselle.

Green Majorista ei tullut suurta juoksijaa, mutta se sytytti Karjalaiseen voimakkaan hevosharrastuksen. Vuonna 1983 Karjalainen osti Teivon hevoshuutokaupasta suomenhevostamman Marilla. Hinta, 70 000 markkaa oli kovin mitä kotimaisissa hevoshuutokaupoissa oli siihen mennessä maksettu.

Marilla osoittautui hyvinkin hintansa arvoiseksi. Sen esikoisvarsa, voitokas Marine oli tuolloin jo lopettanut kilpailu-uransa, mutta siitä tuli siitoksessa aikamme paras tamma Temen, Turon ja Tinon emänä. Marilla teki samaan aikaan Kara-tallilla vielä seitsemän varsaa mm. Hovi-Arin 23,3a, Kurrin 25,1a, ja aikaisin kuollut Konzaleksen, jonka ennätys 29,8ake (4) syntyi sen kolmannessa kilpailussa.

Derbyvoittaja Hovi-Arin kautta Marillan suku jatkuu edelleen monissa Kara-tallin hevosissa. Marillan tyttäristä Marjuksella on myös tallissa seuraajansa.