Kara-tallin kasvatteja Kuninkuuskilpailuissa juosseet Kara-Tallin oriit
Villihotti 22,1a, Ravikuningas Aatami
Villiari 22,1a, Derbyvoittaja, Suurmestari Marat
Hovi-Ari 23,3a, Derbyvoittaja  
Hovi-Meeri 22,3a Kuninkuuskilpailuissa juosseet Kara-Tallin tammat 
Villisisko 23,1a Pikantti 
Villikunkku 24,0a Marilyn 
Hovi-Hannu 23,9a H.V. Viluri 
  Hovi-Meeri 
  Postin Eila
  Heian 
  Misssuomi 

 Kara-Tallin kasvateista tähän mennessä (13.1.2015) 8 valiojuoksijaa ja 31 tähtijuoksijaa. 

Villihotti, Ravikuningas 2011

villihotti2Kari-Markku Karjalainen myi 3-vuotiaan Villihotin Hepoyhtymä Oy:lle, jonka omistuksesta se puolestaan siirtyi pian Ravitalli Suuronen Oy:n ja Toni Lasilan omistukseen.

Kilpauransa Villihotti aloitti 4-vuotiaana juosten seitsemän starttia ja kaksi voittoa.

Viisivuotiaana se osoitti kuuluvansa ikäluokan parhaimmistoon voittamalla Pikkukunkun Kouvolan kuninkuusraveissa. Kuusivuotiaana Villihotti kilpaili vain viidesti ja voitti kolme kertaa, joista kaksi V75-voittoa. 7- ja 8-vuotiaana se kilpaili tasaisesti ykköstasolla ja haki useita voittoja V75-tasolta. 

Kausi 2011 oli Villihotin menestyksekkäin ja huipentui Tampereen Kuninkuusraveihin, joissa ori voitti ravikuninkuuden vahvoilla esityksillään. Tampereella se myös ravasi mailin matkalla ennätyksensä 22,1aly. Villihotti osallistui Kuninkuusraveihin myös 2012, mutta ei suorittanut tasollaan ja joutuikin kilpailun jälkeen pitkälle sairastauolle. Ori palasi radoille loppuvuodesta 2013 ja kilpaili talvikaudella 2013-2014. Loppukeväästä 2014 se voitti valiodivisioonafinaalin.

Hovi-Ari, Derbyvoittaja 1996

hoviari2

Hovi-Ari kruunasi Marillan hienon tuotannon. Se syntyi 21-vuotiaan periyttäjätamman viimeiseksi varsaksi 1991. Kari-Markku Karjalainen myi Hovi-Arin Karjala-tallille elokuussa 1993. Varsa oli jo silloin lupaus ja jatko osoitti arvioiden osuuden oikeaan.

Hovi-Ari tuli radalle heti 4-vuotiskauden helmikuussa; voitti ensimmäisen starttinsa, samoin kymmenen seuraavaa. Voittosarja ulottui 5-vuotiskauden puolelle ja ikäluokan derbyyn. Sitä Hovi-Ari johti alusta lähtien ja piti Rickin takanaan myös kovassa lopputaistelussa. Hovi-Ari oli isänsä Suikun kolmas derbyvoittaja. Sittemmin niitä on tullut neljäskin. Kuusivuotiskausi alkoi kahdella voitolla ja parin kakkosen jälkeen alkoi uusi voittosarja. Nyt voittoja tuli kuusi peräkkäin - joukossa voitto Tähtisprintterissä. Loukattuaan jalkansa astutustilanteessa Hovi-Ari ei tullut koskaan ennalleen. Se kilpaili – ja voitti – harvakseltaan vielä muutamien vuosien ajan, mutta on edelleenkin varsin vähän kilpaillut hevonen. Uransa 29 kilpailusta Hovi-Ari voitti 19.

Vuodesta 2004 vuoteen 2006 Hovi-Ari vaikutti pelkästään siitoksessa, jossa se onkin ollut niin suosittu, kuin menestyksekäskin. Hovi-Arin varsoista Tutuari on voittanut Kriteriumin, Villiari on ollut Kriteriumissa toinen ja voittanut Derbyn, Humeeti on voittanut Pikkupelimannin ja Pikkuprinssin, Rulari on voittanut Pikkuprinssin ja ollut toinen Kriteriumissa, Hovi-Hitti on ollut toinen Villinmiehen Tammakilpailussa… Hovi-Ari kuoli vuonna 2006, mutta on sijoittunut jo vuosia neljän parhaan periyttäjän joukoon suomenhevosten isäoritilastossa - vuonna 2014 sijoitus oli 3.

Hovi-Meeri, Villinmiehen Tammakilpailun voittaja 1995 ja SE-tamma

hovimeeriHovi-Meeri on tallin toista tunnettua tammalinjaa. Emä Marilyn osallistui kuningatarkilpaan kahdesti, toisen kerran Kari-Markku Karjalaisen nimissä, Torniossa 1986. Emänemä Marinka oli vuosien 1967 ja 1969 ravikuningatar.

Hovi-Meeri voitti nelivuotiaana 10 kauden 25 kilpailusta. Kausi huipentui suurvoittoihin: Missikisa, Nelivuotistähti, Satakunta-ajo ja vielä Nuorten sarja. Sen Hovi-Meerin voitti 4-vuotiaiden tammojen uudella täyden voltin SE:llä. Aika riitti myös lyhyen voltin SE:ksi ja on edelleen voimassa.

Viisivuotiaana Hovi-Meeri poti jalkavammaa, mutta kuntoutui ajoissa niin, että saattoi taistella Villinmiehen Tammakilpailun voittoon. Kausi päätyi taas menestykseen. Hovi-Meeri mm. otti pienessä ajassa kolme Vermon voittoa. Kolmannessa syntyi nyt 5-vuotiaiden tammojen täyden voltin SE, joka silloin alitti myös Liikun vastaavan ennätyksen autolähetyksellä.

Kuusivuotiaana Hovi-Meeri varsoi, mutta tuli Pekka Luukkosen valmennustallista käsin vielä takaisin ryminällä. Ennätyksensä 22,3a se teki voittaessaan St Michel -ravien Tammatähden. Tulos oli sekin SE, Hovi-Meerin kolmas. Ennätysjuoksun perään Hovi-Meeri osallistui Porin kuningatarkilpailuun, mutta uusinut jalkavaiva vei mahdollisuudet kokonaiskilpailun viidettä sijaa parempaan.

Kauden lopulla Hovi-Meeri pystyi vielä voittamaan Kuopion V65-ravien ykkössarjan. Sen perään Hovi-Meeri ravasi kauniiksi lopuksi kakkosen Buttenhoffin muistoajossa.

Hovi-Meerin kaikki kolme kilpailutta varsaa on juossut tähtijuoksijaksi ja kaksi näistä valiojuoksijoita. Kirkkaimpana tähtenä ravikuningasVillihotti 22,1aly-22,2ke sekä tammat Villisisko 23,1aly sekä Hoviheli 26,1aly.

Villiari, Derbyvoittaja 2003

villiari

Villiari on Hovi-Arin ensimmäistä ikäluokkaa ja vauhditti tietysti derbyvoitollaan sen siitossuosiota.

Villiari lähti Orimattilasta 1-vuotiskautensa marraskuussa kulkien Wiipuri-tallin ja Kimmo Korkiatuvan kautta Reino Salmelalle. Hänelle se tuli 3-vuotiskauden syyskuussa ja oli joulukuussa jo koelähdössä.

Myös nelivuotiaana Villiari edistyi nopeasti. Tähdeksi se meni Oulu Expressin karsinnoissa. Finaalissa se oli neljäs. Kriteriumkarsinnassa Villiari voitti ja oli finaalissa toinen. Villiarin viisivuotiskausi aloitettiin varovasti. Derbykarsinnan voitto oli sille vasta kauden neljäs kilpailu. Finaalin Villiari voitti jo hienoisena suosikkina selvästi, kun Humeetilla oli huono päivä. Humeeti on sekin Hovi-Arista, josta oli finaalissa kaikkiaan neljä jälkeläistä. 

Kuusivuotiaana Villiarin parhaat saavutukset olivat tulospuolella, mutta kaudella 2005 se on vakiinnuttanut paikkansa ykköstasolla. Kuninkuusraveissa 2005 Villiari ravasi osakilpailuissa sijat 2-2-3 ja sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi. Vanhempana se on voittanut mm. Suurmestaruusajon. Kausilla 2006-2007 Villiari menestyi upeasti V75-tasolla voittaen useita lähtöjä.

Seuraa myös näitä

(päivitetty 25.7.2015)

Villiaura, s. 2009, i. Auraus, e. Maaria, ei. Aatami
Villiaura aloitti uransa 4-vuotiaana ja voitti silloin ainoan lähtönsä. 5-vuotiaana se ravasi ennätyksen 30,1ke. 6-vuotiskausikin sujui hienosti: 10 voittoa 16 kilpailusta, ennätykset 25,7ake-26,4ke ja tienattua rahaa yli 20 000 €.

Villikunkku s. 2008, i. Tutuari, e. Hissun Tyttö, ei. Ponseri
Villikunkku on yksi Karatallin kasvattamista valiojuoksijoista. Se aloitti uransa 4-vuotiaana ja osoitti jo koelähdössä vauhtivarojaan lopettaen 27,5 vauhtia. Se kilpaili 4-vuotiaana neljästi ja voitti Nuorten Sarjan. 5-vuotiaana se paranteli ennätystään lukemiin 26,3ake. 6-vuotiaana ori tienasi jo yli 30 000 € ja voitti mm. Satakunta Seniorin sekä juoksi ennätyksekseen 24,9aly. Villikunkku kantakirjattiin 5.2.2015 Ypäjällä. Kaudella 2015 Villikunkku kilpaili 24 kertaa totosijoin 3-4-4. Uusi ennätys kirjataan lukemin 24,0ake ja uran voittosumma on jo lähes 60 000 €.

Villikamu s. 2010, i. Cameron, e. Hissun Tyttö, ei. Ponseri
Villikunkun pikkuveli Villikamu aloitti 4-vuotiaana vakuuttavaan tyyliin voittaen ensimmäistä kuudesta kilpailustaan viisi. Ennätykseksi 4-vuotiskaudelta kirjattiin 30,1ke. Odotamme mielenkiinnolla jatkoa!

 


Kari-Markku Karjalainen on siis kasvattanut derbyvoittajan sekä vanhalla että uudella kasvattajanimellään. Hän on ollut derbyn seremoniapaikalla myös omistajana, 1991. Tuolloin ikäluokan suurimman testin voitti Kara-tallin Ventteri. 

Kriteriumissa Kara-tallin parhaita sijoituksia ovat olleet Ventterin kakkonen 1990 ja Tomin kolmonen 1988.

Myös Kuninkuuskilpaan on osallistunut useita tallin kasvattamia tai omistamia hevosia, mm. ravikuningas Villihoti, Villiari, Aatami ja Ventti-Vieteri, joka siirtyi tallin omistukseen Lahden Kuninkuusravien väliyönä. Kuningatarkilpailussa ovat olleet  mm. Marilyn, H.V. Viluri ja Hovi-Meeri.